måndag, november 21, 2005

NEJ NEJ NEJ

lördag: trevlig hemmafest. födelsedag med ett överfyllt buffétbord. någon berättar att denna någons bror eller whatever jobbar på nattklubben i stan. vi kan alla åka dit, komma gratis in och förbi kön och hela alltihopa.

jojo, vi åker dit, allesammans.

tre taxin kör oss in till stan. till nattklubben. kommer inte direkt förbi kön. nå, VIP-kön duger. väntar en stund och sen - jaa! inne på N_attklubben.

lite trångt är första känslan men verkar vara rätt stort. får inte rockarna i nedre garderoben, blir hänvisade till andra våningen. ok.

halvvägs i trappan märks det. det är fullt. och inte bara fullt som på nattklubb utan fullt som längst framme på en boy-band-konsert. fullt. trångt. fullt som bara den.

får rockarna i garderoben. trängsel. eländig musik. usel musik. som gissat. men trångt. och glassplitter och torkade spyor. någon faller handlöst i trappan och slocknar. hon är kanske 16. en dörrvakt lyfter upp henne på sina stora axlar och bär ner tjejen. en stund senare har hon smitit och kommer uppvinglande, med vakten hack i häl. vakten skriker i sin walkie-talkie: ta fast tjejen, hon är helt för full. som om hon var enda ...

jag trodde jag var open-minded och sådär. men ack och ve. även inom mig bor det en liten österbottnisk frikyrklig dubbelmoralisk besserwisser.

gå inte till stockholm.

nå, ikväll får jag gå till gamla goda tavastia och titta på the posies. nice.

EDIT: knasigt att rekommendera att INTE gå till stockholm på en blågg som heter "road-2-stockholm ... och just det; gå inte, jag repeterar inte varken på nattklubbens hemsida eller in på själva nattklubben. vill inte på något sätt ge mera trafik på deras sajt eller i deras kvällskassa. INTE!